Suomeen tarvitaan feministinen hallitus

Hei rakas puoluekokousväki.

”Juuri tasa-arvon edistäminen ja edistyksen puolustaminen on suomalaista”. Näin sanoi puheenjohtajamme Ville Niinistö tänä aamuna. Hän puhui feministisestä ulkopolitiikasta, ja siitä puhun minäkin.

Puhe

Me Vihreäthän kirjoitimme siitä turvallisuuspoliittisessa linjapaperissamme jo viime vuonna.

Siinä sanotaan, että Vihreät haluaa maailmasta ja Suomesta tasa-arvoisen paikan kaikille sukupuolille, ja että turvallisuuspolitiikan keskiöön on nostettava rakenteellinen ja sukupuolittunut väkivalta.

Länsinaapurissamme Ruotsissa on maailman ensimmäinen feministiseksi julistautunut hallitus. Meillä Suomessa taas on trumpilaista retoriikkaa harrastava ulkoministeri ja hallitus, joka leikkaa kehy-rahoista ja tasa-arvotyöstä, ja jonka käsissä Suomi on taantunut tasa-arvossa takaisin 80-luvulle.

Meidän Vihreiden tehtävänä on sanoa, että tämä ei käy. Että erityisesti tänä aikana, kun maailma on epävakaa ja muut maat käpertyvät sisäänpäin ja leikkaavat seksuaaliterveydestä, Suomen on oltava niiden maiden joukossa, jotka eivät leikkaa, vaan panostavat.

Meidän Vihreiden tehtävänä on saada Suomen seuraava hallitus julistautumaan feministiseksi ja myös tekemään feminististä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa niin sanoilla kuin teoilla.

Ja sanon vielä lopuksi, että Vihreiden asevelvollisuuslinjaus on juuri hyvä ja feministinen sellaisena, kuin se on. Pidetään se.

Kiitos.

Puhe on pidetty Vihreiden puoluekokouksessa Tampereella 17.6.2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s