Haen puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi

Olen ollut valtuuskunnan jäsenenä kaksi vuotta. Nyt haluan antaa panokseni valtun työn kehittämiseen sen varapuheenjohtajana. Toivon, että puheenjohtajistosta muodostuu tiimi, joka vie valtuuskunnan työtä yhdessä eteenpäin. Tässä esittelyni!

Kuka olen?

  • Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja
  • Eduskuntaryhmän pj:n Krista Mikkosen avustaja
  • Vihreiden jäsen ja aktiivi vuodesta 2008

Viimeisen kahden vuoden ajan olen vaikuttanut valtuuskunnassa aktiivisesti. Olen pitänyt puheenvuoroja, pyytänyt jäsenistöltä kommentteja, tehnyt muutosesityksiä ja osallistunut iltatyöryhmiin. Haluan jatkossakin vaikuttaa aktiivisesti valtuuskunnan työskentelyyn ja tuoda Vihreiden kannanmuodostukseen feminististä analyysiä.

Miksi haen varapuheenjohtajaksi?

  • Haluan jatkaa valtuuskunnan työn kehittämistä.

Nykyisen valtuuskunnan aloittaessa työskentelynsä kaksi vuotta sitten halua kehittää valtuuskunnan toimintaa oli paljon, mutta työ on jäänyt kesken. Haluan kehittää ohjelmien ja linjausten valmistelua niin, että se tapahtuu hyvissä ajoin ennakkoon, valmisteluvastuut ovat selvät ja valtulaiset pääsevät siihen paremmin mukaan jo varhaisessa vaiheessa. Valiokuntien työskentely pitää miettiä uudelleen. Osa niistä on toiminut hyvin, osa huonommin. Osalle valiokuntien rooli on jäänyt epäselväksi. Valiokuntien rooli ja valmisteluvastuu pitää miettiä uudelleen.

  • Haluan vahvistaa valtuuskunnan poliittista roolia.

Valtuuskunta on puolueen ylin päättävä elin puoluekokousten välillä. Se kuitenkin kokoontuu harvoin, vaikka politiikan teko nopeutuu koko ajan. Tämä lisää tarvetta muodostaa kantoja siellä, missä se onnistuu nopeammin – puheenjohtajistossa ja eduskuntaryhmässä. Usein tämä on järkevää ja tarpeellista. Joskus se kuitenkin johtaa siihen, että valtuuskunta tippuu päätöksenteosta silkkaa hitauttaan. Valtuuskunnalle pitää kehittää sähköinen, nopean päätöksenteon tapa, jolla se voi luoda nopeasti kantoja yhdessä eduskuntaryhmän kanssa.

  • Haluan vaikuttaa Vihreiden ohjelmatyöhön.

Tarvitsemme vihreitä kantoja ja ohjelmatyötä nyt moneen isoon asiaan. Maaseutupolitiikkaan tarvitaan kokonaisvaltainen uudistus. EU:n tulevaisuudesta käydään nyt keskustelua, johon meillä on oltava tarjottavana vihreä visio. Jos haluamme pääministeripuolueeksi, meillä on oltava uskottava elinkeinopoliittinen linja. Ja jos haluamme koko maan puolueeksi, meillä on oltava vastaus niille paperitehtaista työttömiksi jääville keski-ikäisille miehille, joita perustulo ei yksin pelasta. Näitä kantoja haluan olla työstämässä tälle liikkeelle.

Toivon pääseväni tekemään työtä näiden asioiden eteen teidän kanssanne valtuuskunnan varapuheenjohtajana!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s