Feministeille Vihreät voi tarjota koko paketin

Kevään kuntavaaleissa poliittisesta vallasta eivät kamppaile vain perinteiset puolueet. Feministinen puolue perustaa parhaillaan toimintaryhmiä ympäri Suomea ja osallistuu kuntavaaleihin ainakin Helsingissä ja ehkä myös muissa suurissa kaupungeissa.

Tämä on hieno asia siinä mielessä, että se pakottaa muut puolueet ottamaan feminismin vakavasti vähän samaan tapaan kuin Vihreiden synty aikanaan teki ympäristöasioista valtavirtaa.

Mutta samalla se kertoo siitä, että vanhat puolueet, Vihreät mukaan lukien, eivät ole onnistuneet ottamaan näitä kysymyksiä tarpeeksi huomioon.

Eräs feminististä puoluetta perustamassa ollut henkilö kertoi, että oli aiemmin kokenut vaikeaksi tulla puoluepolitiikkaan huivipäisenä muslimityttönä.

Kun katson ympärilleni Vihreiden ydinporukoissa, ei huivipäisiä muslimityttöjä juuri näy.

Meilläkin on siis vielä tekemistä.

Vihreät on feministinen puolue. Näin lukee puolueen tavoiteohjelmassa. Voimme olla ylpeitä siitä, että f-sana löytyy meidän virallisesta ohjelmastamme.

Meillä on mahdollisuus olla se puolue, joka on tinkimättömän feministinen, mutta samalla yleispuolue, jolla on oikeudenmukainen ja tietoon perustuva linja kaikkiin niihin kysymyksiin, jotka tulevat vastaan päätöksenteossa.

Niille, joille feminismi on tärkeää, me voimme tarjota koko paketin.

Se tarkoittaa, että feminismi ei saa jäädä muiden teemojen jalkoihin. Se on pidettävä mukana niissä kaikissa, ja meidän koko toiminnassamme.

Samansisältöinen puhe on pidetty Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Lohjalla 11.2.2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s