Naisiin kohdistuvan väkivallan on loputtava!

Amnesty Internationalilla on mainio kampanja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamisesta. Liityin mukaan kampanjaan välittömästi siitä kuultuani. Kuntatasolla naisiin kohdistuvaan väkivaltaan voi vaikuttaa, muun muassa tämän vuoksi olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon!

Naisiin kohdistuva väkivalta jatkuu, koska meidän asenteemme sallivat sen. Politiikalla on annettava selvä viesti siitä, ettei sukupuolittunut väkivalta voi olla hyväksyttyä. Emme voi tuomita väkivallan kohteeksi joutunutta naista tai tyttöä, vaan tuomion ansaitsee ainoastaan väkivallan tekijä. Tästä oli kyse myös vuosi sitten Helsingissä järjestetyssä Slut Walkissa, johon itsekin osallistuin.

Suomi ei ole kansainvälisesti kunnostautunut naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemisessä, päinvastoin. Suomi jää kauas Euroopan neuvoston minimisuosituksista sekä turvakotipaikkojen että raiskauskriisikeskuksien määrässä. Seksuaalisen väkivallan uhreja tukee vain yksi järjestö.

Tilanne vaatii välitöntä korjaamista, ja se on mahdollista nimenomaan kuntatasolla. Palveluiden tarjoaminen ei tule kalliiksi. Monesti seksuaalisen väkivallan uhreja tukevat järjestöt ja yhdistykset, joita tukemalla kunnat pystyisivät tarjoamaan palveluita väkivallan uhreille huomattavan edullisesti.

Puuttumatta jättäminen maksaa myös rahaa. Lisäksi se on selkeä poliittinen viesti siitä, ettei naisiin kohdistuvaa väkivaltaa oteta vakavasti. Tämän on muututtava seuraavalla valtuustokaudella.

Advertisements

2 Replies to “Naisiin kohdistuvan väkivallan on loputtava!”

    1. Hei Ulla! Kiitos kommentistasi! Useinhan asia on juuri niin, että vaikka naiset muodollisesti ovatkin mukana päätöksenteossa, niin silti miehet dominoivat sitä. Sen takia on tärkeää, että päättäville paikoille saadaan mahdollisimman paljon naisia! Jatkuvaan väkivaltaan ei pidä suostua, apua on saatavilla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s